25-30 AGUSTOS TARİHLERİ ARASINDA ÇİLYAD-İLYAD EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
Tarih: 24.11.2017 Saat: 15:59
Konu:

25-30 AGUSTOS TARİHLERİ ARASINDA ÇİLYAD-İLYAD EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

BAYBURT SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 25-30 AGUSTOS TARİHLERİ ARASINDA ÇİLYAD-İLYAD EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü, il genelindeki 112 birimleri ile hastane acil servislerinde görevli 24 acil tıp teknisyenine (ATT -AABT’lere) yönelik ‘Çocuklarda İleri Yaşam Desteği ve Erişkin İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD-İLYAD) Modülü eğitimlerini başlattı. 7 gün sürecek eğitimler sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Toplum Sağlığı Merkezi toplantı salonunda 25-30 Agustos tarihlerinde başlayacak ve 7 gün sürecek eğimler uzman ekiplerce verilecek.

İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarn ÖZBEK, Çocuklarda İleri Yaşam Desteği ve Erişkin İleri Yaşam Desteği Modülü Eğitimi (ÇİLYAD-İLYAD) kurslarının yetişkin, bebek ve çocuk ölümleri ile önlenebilir sakatlıkları azaltmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarn ÖZBEK, ATT ve AABT’lere verilecek eğitimlerin önemli ve gerekli olduğunu ifade ederek, 2013 yılında 112 Acil olarak 9 bin 329 hasta taşıdıklarını söyledi. "Kurtarılan Her Çocuk Yaşatılan Bir Umuttur" sloganı ile başlatılan ÇİLYAD-İLYAD eğitimlerinin diğer illerde de uygulandığını belirten Zülkarn ÖZBEK, eğitimleri Erzincan 112 ekibiyle koordineli vereceklerini söyledi.

24 ATT ve AABT’lerin eğitimleri Erzincan 112 ve sağlık müdürlüğü eğitmenleri ile uzman doktorların vereceğini de belirten Zülkarn ÖZBEK, "Bu eğitimlerle personelimizin vakalardaki pratiklerini geliştirmek ve tıp dünyasındaki güncel bilgileri aktarmayı hedefliyoruz.

Çocukların vaka yerinden alınıp hastaneye ulaştırılıncaya kadar geçen süre hayati bir zaman aralığıdır. Bizler burada arkadaşlarımıza en kritik anlarda yapılacak müdahaleleri uygulamalı olarak gösterip özellikle eğitim konumuz olan Çocuklarda İleri Yaşam Desteğinde (ÇİLYAD) pratik yapmalarına da olanak sağlamış olacağız.

ÇİLYAD-İLYAD, 112 Acil birimlerine verdiğimiz en detaylı ve en zor eğitimlerdendir. 7 gün sürecek eğitimler sonunda eğitim alan 24 personelimize sertifika vereceğiz" dedi.