Tarih: 24.11.2017 Saat: 08:26
Konu: Haberler

·                    HTT-TRK 24-27 Haziran 2014

Travma Resüsitasyon Kursu Son Gruba verilerek tamamlanmıştır.

Bayburt’ta 112 ve Hastane acilinde görev yapan Tüm Hemşire, Acil Tıp, Teknisyeni ve Acil Tıp Teknikerlerine Travma Resüsitasyon Kursu(HTT-TRK) eğitimleri tamamlandı.

.                  07 Aralık, 2006 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan, Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği’nde Acil yardım ambulanslarında en az bir hekim ve/veya ambulans ve acil bakım teknikeri ve bir sağlık personellerinin görev yapacağını ilan etmiştir. Bu nedenle ATT ve AABT’lerin Travmalı hastaya standart bir yaklaşım için eğitilmesi gündeme gelmiş ve Doktor TRK eğitimlerinde olduğu gibi düzenli olarak HTT-TRK eğitimleri devreye girmiştir.

İlimizde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında ve Hastane acilinde görev yapan sağlık personellerine, bilgi ve becerilerini artırmak maksadıyla, Acil Hekimliği Sertifikasyon Programı kapsamında HTT-TRK (Hemşire Teknisyen Ve Teknikerlere Yönelik Travma Resüsitasyon) Kursu Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi eğitmenleri tarafından verilmeye başlandı. Birinci grup olarak 10-13 Haziran 2014 tarihleri arasında İkinci grup 24-27 tarihleri arasında Hastane acili ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarından 50 sağlık personelinin katıldığı eğitimle tamamlandı. Eğitimlerin son günü, başarılı olan personellere İl Sağlık Müdürü Dr.Zülkarni ÖZBEK ile Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin BİLGİNİN katıldığı törenle katılım belgeleri verildi.

HTT-TRK Eğitimlerinin İlimizde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında ve Hastane Acilinde görev yapan sağlık personellerinin tümünün katılımları sağlanmış ve önümüzdeki haftalarda diğer bir eğitim modülü olan ÇİLYAD- İLYAD Eğitimleri ile devam edileceği bildirildi. Acil Sağlık Hizmetleri şube müdürü Hüseyin BİLGİN 2014 yılı içerisinde tüm ATT ve PRM’ lerin temel modül, ÇİLYAD, İLYAD ve TRK eğitimlerini tamamlayacaklarını belirtti.