HTT-TRK 10-13 Haziran 2014 Travma Resüsitasyon Kursu
Tarih: 23.11.2017 Saat: 21:19
Konu: Haberler

HTT-TRK 10-13 Haziran 2014 Travma Resüsitasyon Kursu

Bayburt’ta 112 ve Hastane acilinde görev yapan Hemşire Acil Tıp, Teknisyeni ve Acil Tıp Teknikerlerine Travma Resüsitasyon Kursu(HTT-TRK) eğitimi verilmeye başlandı.

İlimizde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında ve Hastane acilinde görev yapan sağlık personellerine, bilgi ve becerilerini artırmak maksadıyla, Acil Hekimliği Sertifikasyon Programı kapsamında HTT-TRK (Hemşire Teknisyen Ve Teknikerlere Yönelik Travma Resüsitasyon) Kursu Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi eğitmenleri tarafından verilmeye başlandı. Birinci grup olarak 10-13 Haziran 2014 tarihleri arasında Hastane acili ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarından 22 sağlık personelinin katıldığı eğitim, Bayburt Devlet Hastanesi Eğitim Salonunda yapıldı. Eğitimlerin son günü, başarılı olan personellere İl Sağlık Müdürü Dr.Zülkarni ÖZBEK ile Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin BİLGİNİN katıldığı törenle katılım belgeleri verildi.

HTT-TRK Eğitimlerinin İlimizde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında ve Hastane Acilinde görev yapan sağlık personellerinin tümünün katılacağı ve önümüzdeki hafta da ikinci grupla devam edileceği bildirildi.