Font Boyutunu Büyüt Font Boyutunu Küçült Yazıcı Dostu Bu Haberi Arkadaşınıza Gönderin
Bayburt’a 5 Yeni Ambulans;

Bayburt 112 Acil Sağlık Hizmetleri araç filosuna tam donanımlı 5 yeni ambulansdaha katıldı. Bunların içerisinde 1 adet Obezite Ambulansı da bulunuyor. Yeni araçlar düzenlenen törenle hizmete başladı.

Bu Haber 2058 Defa Okundu ve 0 yorum eklendi.
Eklenme Tarihi : 2014-02-04 10:03:56

112 Komuta Kontrol Merkezi’nde düzenlenen törene Bayburt Valisi Mükerrem ÜNLÜER , Bayburt Millet Vekili Bünyamin ÖZBEK,Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan KOBAL Sağlık İl Müdürü Dr. Zülkarni ÖZBEK,Sağlık Müdür YardımcısıDr. Ahmet DEMİRTAŞ, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin BİLGİN veŞube Müdürleri, 112 Başhekimi Dr. Serkan TOPSAKAL katıldı. Bayburt Millet VekiliBünyamin ÖZBEK yeni ambulansların Bayburt halkına hayırlı olmasını dileyerek incelemelerde bulundular. Tam donanımlı ambulansları inceleyerek yetkililerden bilgiler alanMillet Vekili ÖZBEK daha sonra kabine geçerek tansiyonlarını ölçtürdüler.

Bayburt' da sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve hızının arttırılması amacıyla 5 yeni ambulans ilin sağlık filosuna dahil oldu.

Ambulansların devir teslimi esnasında konuşan Bayburt İl sağlık Müdürü Zülkarni ÖZBEK, "Bu ambulanslarla ildeki hizmet sunumu en üst düzeye çıkacak" dedi. Sağlık Bakanlığı tarafından Bayburt' a gönderilen tam donanımlı4 adet Acil yardım ve 1 adet Obezite ambulansı düzenlenen törenle ilin sağlık araçları filosuna katıldı. Bayburt 112 ambulans başhekimliği bahçesinde araçların devir teslimi nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene katılan Sağlık Müdürü yaptığı konuşmada bu ambulansların ilin sağlık anlamında ki hizmet kalitesinin yükseltilmesindeki önemine değindi. ÖZBEK konuşmasında, "Sağlık Bakanlığınca yürütülen 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında, sağlık alanında yapılan büyük atılımlarla, Acil Sağlık Hizmetlerinde de büyük gelişmeler sağlandı. Acil ve yoğun bakım tedavileri, özel hastanelerde ve kamu hastanelerinde ücretsiz verilmeye başlanırken bu uygulama ile sigortalı olsun olmasın herkesin Acil durumlarda ücretsiz sağlık yardımı alabiliyor.

112 ile taşınan hasta ve yaralı sayısı 1998’lerde 520 iken 2013 yılında 7893. Aynı şekilde 1998’li yıllarda 112 hizmeti alamayan kırsal kesim nüfusunun, 2013 yılından bu yana %100’ü bu hizmeti almaya başladı. İlimizde, Acil Sağlık Hizmetleri, 112 Komuta Kontrol Merkezi, 7 adet Acil Sağlık Hizmet İstasyonu, 99 personel ve 15 faal ambulans ile 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde Acil Sağlık Hizmeti sunuluyor.

Bayburt’ta uygulanan 112 Acil Sağlık Hizmetleri hakkında bilgiler veren Sağlık İl Müdürü Dr. Zülkarn ÖZBEK, 2013 yılında 7893 vakaya müdahale edildiğini söyledi. İl Sağlık Müdürü Dr. ÖZBEK şöyle konuştu, “112 Acil Sağlık Hizmetleri ilk olarak 1998 yılında 1 adet ASH İstasyonu ve 8 personel ile hizmet vermeye başlamış olup, 2013 yılı itibari ile 1 adet 112 Komuta Kontrol Merkezi, 7 Adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu,2 Tane İl Dışı ekibi 12 adet Tam donanımlı Acil Yardım Ambulansı, 1 Adet UMKE aracı, 3 adet kar paletli ambulans ile hizmet vermeye devam etmektedir. Başhekimliğimizde ve Başhekimliğimize bağlı ASH istasyonlarında 6sı hekim olmak üzere toplam 99 sağlık personelimizle ilimiz genelinde hizmet vermekteyiz.

İlimizde Acil Sağlık Hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulabilmesi için, 112 KKM’ ye gelen çağrılar, doktor ve yardımcı sağlık personeli tarafından değerlendirilerek en fazla 2 dakika içerisinde telsiz ile olay yerine tam donanımlı 112 Acil Yardım Ambulansı yönlendirilmektedir. 112 Acil Yardım Ambulanslarında mevcut olan navigasyon ve GPS cihazları sayesinde ambulanslar takip edilerek, olay yerine en kısa sürede ulaşılmaları sağlanmaktadır. Olay yerine giden ekibimiz, vakayı hızlı bir şekilde değerlendirip, gerekli olan acil tıbbi müdahaleyi yaparak, güvenli bir şekilde yönlendirilen hastaneye nakletmektedirler. Olağan dışı durumlarda, afet ya da çoklu trafik kazalarında UMKE’ DE ( Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ) görev yapan personellerimiz de vakaya yönlendirilmektedir. Böylelikle daha kısa sürede daha fazla kişiye tıbbi müdahale yapılmaktadır.

2013 yılında kentsel vakalara ilk 10 dakikada ulaşma oranımız yüzde 99 kırsal vakalara ise ilk 30 dakikada ulaşma oranımız yüzde 99 olarak gerçekleşmiştir. Bu oranlarımız Avrupa standartlarında olup yeni açılan 4 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzla daha iyi seviyelere getirmeyi hedefliyoruz. İlimizde 112 Acil Yardım Çağrı hattına günlük ortalama 250 çağrı geliyor. Gün içerisinden gelen çağrıların 190 tanesi asılsız olduğu acil çağrıların gereksiz yapılmaması gerektiğini acil çağrıların hayati önem taşıdığını ve bu nedenle ihtiyaçı olan vatandaşların haklarının yenmemesi gerektiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni ÖZBEK 2012 yılında 112 ambulanslarımızla toplam 7893 kişiye yardım edildi ve bunların 1155 tanesi ileri tektik ve tedavi amacı ile il dışına sevk edildi. İl içerisinde 112 ambulanslarımızın vakaya ulaşım süreleri ortalama 7,8 dakika, bu ortalama ile Bayburt 112, ülkemizin en hızlı 112’si olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Sağlık Bakanlığınca, tam donanımlı 4 adet Acil Yardım Ambulansı ile 1 adet Obezite Ambulansı, İlimize tahsis edildi. Yeni ambulansların da hizmete katılımlarıyla ambulans sayımız 20’ye çıkmıştır. Bu alandaki hizmet sunumu en üst düzeye ulaşacak" dedi.

Konuşmanın ardından ambulansların hizmete giriş kurdelesini Bayburt Valisi Mükerrem ÜNLÜER, Ak Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin ÖZBEK, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan KOBAL ve Sağlık İl Müdürü Zülkarni ÖZBEK birlikte kestiler. Ambulanslar sirenler eşliğinde şehir turu yaparken heyet Komuta Kontrol Merkezini gezerek bilgi aldı.

Bayburt’a 5 Yeni Ambulans;

Etiketler : bayburt a 5 yeni ambulans

Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü - Bayburt’a 5 Yeni Ambulans;
Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum eklendi.

• KATEGORİNİN DİĞER HABERLERİHaberler

20 Kasım 2013 Dünya KOAH Günü”olması münasebetiyle ülkemizde önemli bir halk sağlığı ...